dilluns, 16 de maig del 2011


Prou retallades !


Desenes de milers de persones es van manifestar el passat dia 14 a Barcelona en contra de les retallades en polítiques socials anunciades pel Govern de la Generalitat dins del seu programa de contenció del dèficit. Aquesta manifestació va superar la de l'ultima cita dels treballadors, el Primer de maig. 
Molts catalans troben que aquestes retallades sembla que siguin les solucions per sortir de la crisi, com a conseqüència a una setmana de les eleccions municipals els ciutadans van decidir manifestar-se en contra d'aquestes. Els manifestants estaven units per una sola idea: la sortida de la crisi no toleren que es fes a partir de les retallades a l'ensenyament public ni la liquidació d'un sistema nacional de salut eficient. 
D'aquesta manifestació cal destacar com famílies amb nens petits i bebès van acompanyar al personal sanitari, mestres, funcionaris diversos i sindicalistes. La gent anava amb sigles sindicals, bates blanques, samarretes grogues pels col.legis i taronges pels concertats.



Per altra banda, es van veure poca diversitat de banderes dels partits. Algunes del PSC i del PSUC, en canvi, si que cridaven més l'atenció pancartes de ICV i ERC. Sobre les pancartes moltes eren dirigides cap l'alcalde Hereu i l'Escarp, d'altres més genèriques com: "aixo es un atracament", un pancarta gegant amb un globus blanc "ningú pot retallar el teu futur", "contra les reformes que retallen els drets. Altre sindicalisme és necessari", entre d'altres. Gairebé al final de la Via Laitena hi havia una pancarta que ocupava de llarg més de tres balcons seguits per uns 5 metres d'ample que ficava el següent: "La Banca, La Patrona, Els Polítics, CCOO i UGT, Ala Merda! Ara ens toca a nosaltres, junts ho podem fer!". Cridava l'atenció entre tots els manifestats que aplaudien al passar i aixecar el cap per llegir que hi ficava. Hi ha haver alguna que altre baralla pel que fa les diferents opinions polítiques de la gent que defensaven o no el que la pancarta hi deia.
L'únic polític que va estar present va ser l'ecologista Joan Herrera, al costat del seu alcaldable barcelonès, Ricard Gomà. 
La pròxima manifestació serà el pròxim dia 27 d'aquest mes a Colon a les cinc de la tarda.



Enllaços:

- vídeos

- reportatge fotogràfic